Your browser fingerprint:

Vitamina D3

Dirijorul orchestrei


Ca o gimnasta la barna

 

Vitamina D ajuta sistemele noastre imunitare sa ramana echilibrate in timpul sezonului rece si al gripei. Exista receptori ai vitaminei D si enzime activatoare pe suprafetele tuturor celulelor albe ale sangelui.

Rolul pe care vitamina D il joaca in mentinerea sanatatii sistemului imunitar este foarte complex, deoarece sistemul imunitar trebuie sa fie perfect echilibrat. Daca exista o stimulare prea mare, se pot instala boli autoimune. Daca activitatea sistemului imunitar nu e suficienta, pot aparea infectii frecvente. Nivelurile scazute de vitamina D au fost asociate cu ambele extreme, dar in special cu agravarea bolilor autoimune. Nivelurile scazute de vitamina D nu sunt cauza de baza a bolii autoimune, dar o pot inrautati. De asemenea, aceste niveluri scazute sunt asociate cu frecventa ridicata a infectiilor.

Prin urmare, se poate spune ca vitamina D pastreaza echilibrul sistemului imunitar la fel ca o gimnasta care evolueaza pe barna.

Corpul tau produce vitamina D in mod natural atunci cand este expus direct la lumina soarelui. O poti obtine, de asemenea, prin anumite alimente si suplimente pentru a asigura un nivel adecvat de vitamina D in sangele tau.

Pe langa rolul de modulator al sistemului imunitar, vitamina D joaca si rolul foarte important de reglare a absorbtiei calciului si a fosforului. Asigurarea unei cantitati suficiente de vitamina D este importanta pentru cresterea normala si dezvoltarea oaselor si a dintilor, precum si pentru imbunatatirea rezistentei la anumite boli. Exista studii care au aratat ca vitamina D reduce intensitatea depresiilor si a simptomelor asociate.

Doza zilnica recomandata de vitamina D3 este de 400 - 800 UI (10 - 20 µg) si variaza intre aceste limite largi pentru ca depinde de multi factori, printre care varsta, culoarea pielii sau nuanta tenului, actualul nivel din sange, de durata zilnica a expunerii la soare, ba chiar si de locatie - nordicii produc natural mult mai putina vitamina D decat persoanele mai apropiate de Ecuator.

Puteti gasi vitamina D3 in mai multe dintre produsele noastre:

  • Refflor Choco contine 100 UI (2.50 µg), asociindu-i efectele benefice cu cele ale unui numar ridicat de bacterii prietenoase dintr-o tulpina atent studiata si cu... un gust delicios de ciocolata.
  • Si OsoFit Eff are tot 100 UI de vitamina D3, alaturi de alte sapte nutrienti necesari organismului: calciu, magneziu, vitamina C, zinc, mangan, cupru si seleniu.
  • Vitamina D3 se mai enumera, de asemenea, printre cele 24 de vitamine, minerale si oligoelemente din cel mai amplu complex de multivitamine din farmacii, Vitahyll. Cantitatea de Vitamina D3 este de 200 UI (5.00 µg).

Alatura-te comunitatii Facebook/Proimunitate

Iti promitem ca te vom tine la curent cu cele mai noi informatii si cu toate ofertele promotionale.