Your browser fingerprint:

Acizii grasi Omega-3

Esentialul din uleiul de peste


Omega-3 - acizii grasi DHA si EPA

 

Stiti deja ca pestele este bun pentru dvs., stiati, insa, ca cercetatorii au urmarit timp de 24 de ani evolutia a doua grupuri de inuiti, locuitori ai Groenlandei, dintre care o parte a ramas in Groenlanda si si-a urmat stilul traditional de viata, in timp ce al doilea a emigrat in Danemarca? Ei bine, si? Ei bine, in primul grup, in 24 de ani nu au fost decat trei cazuri de atac de cord, pe cand in randul celor mutati in Danemarca au fost 40? Doi cercetatori danezi au continuat studiul inca 19 ani si au ajuns la concluzia ca acizii grasi Omega-3, proveniti din alimentatia preponderent bazata pe peste a locuitorilor Groenlandei, au efecte de netagaduit asupra sanatatii cardiovasculare.

Sa va mai spunem, de asemenea, ca acesti acizi grasi, DHA si EPA, sunt numiti esentiali pentru ca nu sunt sintetizati in organism, ci ajung in corp doar prin aport dietetic.

In anii care au urmat, alte studii au confirmat efectele benefice ale acizilor grasi Omega-3 asupra organismului. DHA (acidul docosahexaenoic) este o componenta majora a membranei neuronale si a celulelor fotosensibile din retina. EPA (acidul eicosapentaenoic) provine, ca si DHA, din ulei de peste gras concentrat. Organismul realizeaza conversia acidului alfa-linoleic in EPA, acesta fiind un precursor al DHA. Laptele matern are un continut semnificativ de EPA. In perioada pre- si post-natala, DHA contribuie la dezvoltarea ochilor si creierului la fat. Dupa nastere si la maturitate, ajuta la mentinerea vederii normale si la mentinerea functiei normale a creierului si a memoriei. EPA restabileste echilibrul emotional, reduce inflamatiile la nivelul articulatiilor si mentine sanatatea pielii. Combinatia dintre EPA si DHA contribuie la functionarea normala a inimii.

Mai recent, alte cercetari fac conexiunea intre DHA si sistemul imunitar. Acidul reduce procesele inflamatorii si potenteaza activitatea celulelor B, care sunt parte a raspunsului imun vital al organismului.

MegaHyll este cel mai bun Omega-3. De ce este cel mai bun? Pentru ca MegaHyll nu este doar un alt ulei de peste. Uleiul de peste din care este preparat produsul este rafinat si concentrat, astfel incat in capsula ajung doar acizii grasi esentiali DHA si EPA. Aceste procese permit injumatatirea dimensiunii capsulelor, facandu-le mult mai usor de inghitit. Prin rafinare sunt indepartate aproape complet toate metalele grele care pot fi in corpul pestilor, provenite din apa oceanului si este indepartat mirosul de peste.


Alatura-te comunitatii Facebook/Proimunitate

Iti promitem ca te vom tine la curent cu cele mai noi informatii si cu toate ofertele promotionale.