Your browser fingerprint:

Magneziul

Cofactor in mai mult de 300 de reactii enzimatice


Magneziul se amesteca in toate

 

In ultimii ani, magneziul a fost subiect de cercetare datorita complexei sale functionalitati in organism. Este unul dintre cei mai importanti micronutrienti si, prin urmare, rolul sau in sistemele biologice a fost investigat pe larg. Magneziul are, in special, o relatie puternica cu sistemul imunitar, atat in raspunsul imun nespecific, cat si in cel specific, cunoscute si ca raspuns imun innascut, respectiv dobandit.

Muschii au nevoie de acest mineral pentru a se contracta; nervii au nevoie de el pentru a trimite si primi mesaje. Iti mentine bataia inimii constanta si sistemul imunitar puternic.

Majoritatea oamenilor pot obtine suficient de mult magneziu din consumul unor alimente precum legumele cu frunze verzi, cerealele integrale, fasolea, nucile si pestele. Deficienta de magneziu la indivizii sanatosi, de altfel, si care au o dieta echilibrata este rara. Rinichul are o capacitate extraordinara de a reduce pierderea de magneziu in urina si, astfel, de a realiza echilibrul de magneziu, provenit dintr-o mare varietate de surse.

Insa chiar si cu o dieta adecvata, unele persoane prezinta un risc crescut de deficienta de magneziu. De asemenea, anumite medicamente (inclusiv unele antidiuretice si antibiotice) pot scadea nivelul magneziului din sange. In aceste situatii, suplimentarea aportului de magneziu devine necesara. Suplimentele alimentare cu magneziu pot ajuta intr-o lista lunga de afectiuni, cum ar fi tensiunea musculara ('carceii'), energia scazuta si probleme de somn.

ApiMag este un astfel de supliment, in care efectele benefice ale magneziului sunt combinate cu cele ale vitaminei B6, laptisorului de matca si vitaminei C. Produsul se prezinta sub forma de pliculete, al caror continut, cu gust placut, se dizolva pe limba.
Alatura-te comunitatii Facebook/Proimunitate

Iti promitem ca te vom tine la curent cu cele mai noi informatii si cu toate ofertele promotionale.